Roze Loper certificaat

Residentie Parc Imstenrade streeft naar een tolerant leefklimaat in haar wooncomplex. Ongeacht afkomst, cultuur, religie of seksuele voorkeur: iedereen is welkom. Dat deze geest van tolerantie heerst, blijkt als zorglocaties worden onderscheiden met het Roze Loper certificaat. Dat certificaat staat voor het accepteren van seksuele diversiteit in de zorg. De eerste Roze Loper werd in 2010 uitgedeeld. Inmiddels beschikken zo’n 150 zorgcentra over dit certificaat. Residentie Parc Imstenrade heeft sinds 12 april 2019 dit officiĆ«le certificaat.

Wij vinden dat iedereen, zowel cliƫnten, medewerkers en vrijwilligers, zichzelf moet kunnen zijn ongeacht geloof, afkomst of seksuele voorkeur. Wij hebben dit in ons diversiteitsbeleid opgenomen en willen dit bekronen met de Roze Loper.

Met ons beleid geven we aan dat er veel aandacht is voor normen en waarden. Wij pakken signalen op voordat ze uitgroeien tot incidenten en maken deze bespreekbaar. Respect tonen, tolerantie ervaren en geven en het waarborgen van privacy zijn kwaliteitskenmerken van onze zorg. Zij maken de zorg persoonsvolgend.

Je veilig voelen en je thuis voelen wil iedereen!

Voor bewoners, medewerkers en vrijwilligers uit de LHBTI-groep is dit nog altijd van groot belang. Zij hebben ruimte en sociaal-emotionele veiligheid nodig om zichzelf te kunnen zijn. Initiatieven als de Grey Pride en de Roze Loper proberen het taboe te doorbreken.

LHBTI staat voor lesbische vrouwen, homoseksuele mannen, biseksuelen, transgender en intersekse personen. Roze ouderen maken ca. 10% uit van de seniorenpopulatie en zijn in zorgcentra een grotendeels onzichtbare groep. Voor meer informatie www.rozezorg.nl en www.roze50plus.nl.

Flyer De Roze Loper.