Grijs, groen & gelukkig

 

Grijs, Groen en Gelukkig !

Stilstaan bij de schoonheid van de natuur, natuurherinneringen ophalen, de geur van bloeiende heide, de vorm van boomschors en de ruwe bolster van een kastanje, het zijn indrukken die eenieder bijblijven en door velen gekoesterd worden.

Samen met het IVN, landelijk instituut voor natuureducatie en duurzaamheid, gaat residentie Parc Imstenrade vergroening breed omarmen, en wel door het ontwikkelen van natuurrijke activiteiten, het stimuleren van actieve groenbeleving en fysieke vergroening binnen.

Onder de noemer Grijs, Groen en Gelukkig is in november 2017 gestart met een driejarige samenwerking die loopt tot eind 2019.

Groene dagbesteding

Belangrijk onderdeel van de samenwerking is de training Natuur doet goed voor zowel (zorg)medewerkers, mantelzorgers als vrijwilligers. Doel van de training is de ontwikkeling van een groene activiteiten zowel binnen als buiten, met als bijvoorbeeld de IVN Natuurkoffer en de Tuinkaart.

Tuinkaart Parc Imstenrade

Naar buiten gaan is heerlijk en om dat te stimuleren is de Tuinkaart Parc Imstenrade een ideaal hulpmiddel. Planten, bomen, vogelpopulatie en bijzondere aspecten van de tuin zijn gezamenlijk in beeld gebracht. De Tuinkaart nodigt uit de natuur te onderzoeken en te beleven dicht bij huis. En bovenal dit te delen met anderen, heerlijk buiten.

Tuinkaart.