Gezondheid & vitaliteit

Gezondheid en vitaliteit zijn binnen Parc Imstenrade belangrijke thema’s.

Volgens de filosofie van Parc Imstenrade staat bewegen aan de basis van een vitale gezondheid en een gezonde vitaliteit. Door in het preventieve stadium de nodige aandacht te geven aan bewegen, kunnen beginnende kwaaltjes en aandoeningen voorkomen of verminderd worden. Door te bewegen kunnen mensen langer gezond blijven en beter blijven functioneren, welk vervolgens bijvoorbeeld ook weer effecten heeft op het langer zelfstandig kunnen blijven wonen, medicatiegebruik en weerstand.

Echter in de filosofie van Parc Imstenrade gaan gezondheid en vitaliteit veel verder dan aandacht voor het fysieke. Naarmate mensen ouder worden ligt het gevaar van eenzaamheid op de loer. Door samen bezig te zijn en te bewegen wordt er volgens Parc Imstenrade een vorm van sociale cohesie en participatie bewerkstelligd, om hiermee de dreigende spiraal van eenzaamheid te voorkomen.

Parc Imstenrade geeft de bewoners handvaten en draagt zorg voor een gedegen en professionele begeleiding bij de opzet en realisatie van evenementen of activiteiten die met betrekking tot gezondheid en vitaliteit binnen Parc Imstenrade plaatsvinden. Beweegconsulenten verzorgen diverse beweegactiviteiten binnen de ruimten van Parc Imstenrade. Onder begeleiding van de fysiotherapeut kunt u een Vitaal fitness programma volgen.